صعود کارمند کوهنورد دانشگاه علوم پزشکی زابل به قله آرارات ترکیه

۰۷ تیر ۱۳۹۷ | ۱۹:۰۰ کد : ۱۲۲۲ اخبار و رویدادها
صعود کارمند کوهنورد دانشگاه علوم پزشکی زابل به قله آرارات ترکیه
صعود کارمند کوهنورد دانشگاه علوم پزشکی زابل به قله آرارات ترکیه مورخ ۹۷/۴/۳ آقای مهیار کیخا کارمند دانشگاه و عضو گروه کوهنوردی هامون دانشگاه همراه با تعدادی از کوهنوردان کشوری، قله آرارات کشور ترکیه را که اکنده از برف یخ بود، فتح کرد . وی با اهتزاز در آوردن پرچم دانشگاه، افتخاری دیگر برای دانشگاه و سیستان کسب نمود . گفتنی است این کوهنورد همراه با سایر همکاران عضو گروه کوهنوردی دانشگاه، اکثر قله های میهنمان از جمله دماوند بام ایران را چندین بار فتح کرده اند و این گروه از فعالیت مناسبی با حمایت دانشگاه برخوردار است. کوه آرارات کشور: ترکیه موقعیت: شمال شرقی ترکیه ارتفاع: 5139 متر اولین صعود: در سال 1829 توسط فردریچ پاروت اهل روسیه زمان مناسب صعود: تیر و مرداد وشهریور کوه آرارات ( 5139 متر) به زبان ترکی (آغری داغ) واقع در شمال شرقی کشور ترکیه (استان آغری) در مرز جمهوری اسلامی ایران، جمهوری آذربایجان و ارمنستان واقع شده است، کوه آرارات یا کوه آغری بزرگ مرتفع ترین نقطه کشور ترکیه است و در دشت آرارات قرار دارد دشت آرارات بوسیله کوههای آرگاتس – آرا – ماسیس های کوچک و بزرگ و رشته کوههای گقاما احاطه شده و ارتفاع آن از سطح دریا 800 الی 1000 متر است طول آن 200 کیلومتر و عرض آن 20 الی 45 کیلومتر از مرز شمالی تا رودهای ارس و آخوریان و مرز جنوبی تا کوه گایلیدرونگ می رسد. دارای دو قله آتشفشانی آرارات بزرگ (5165 متر) و آرارات کوچک( 3895متر) می باشد و در سمت جنوب غربی آغری بزرگ قراردارد. این قله در طول سال پوشیده از برف ویخ میباشد. آرارات کوچک (در قسمت جنوب شرقی قله اصلی قرار دارد) و آرارات بزرگ در فلاتی آتشفشانی قرار دارند که بوسیله یک خط الراس به هم می پیوندند و فلات میان دو قله پوشیده از گدازه‌ها و سنگ‌های آتشفشانی است.