نکات مهم بهداشتی ویژه ذبح دام و مصرف گوشت در عید سعید قربان

۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۴:۱۹ کد : ۱۲۸۹ اخبار و رویدادها
ضمن تبریک فرارسیدن عید سعید قربان ، واحد مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل در خصوص ذبح دام و مصرف گوشت در عید قربان نکات مهم بهداشتی را به شرح زیراعلام داشت:

ضمن تبریک  فرارسیدن عید سعید قربان ،  واحد مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل  در خصوص ذبح دام و مصرف گوشت در عید قربان نکات مهم بهداشتی را به شرح زیراعلام داشت:

نکات بهداشتی که رعایت آنها در پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان ضروری است .

دام خود را از مراکز مجاز و تحت نظر دامپزشکی تهیه کنید .

کشتار دام در معابر و اماکن مسکونی سبب گسترش بیماریهای مشترک بین انسان و دام می شود لذا ذبح دام قربانی را در کشتارگاه های دام و تحت نظر کارشناسان دامپزشکی انجام دهید.

گوشت تازه را قبل از مصرف 24 ساعت در دمای یخچال ( صفر تا 4 درجه سانتی گراد) نگهداری نمائید.

دل و جگر تازه دام را به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف نمائید.

با ذبح دام در کشتارگاه های دام ، سلامتی و بهداشت را به خود و خانواده هدیه نمائید.

در هنگام ذبح دام حتماً از دستکش و عینک کار استفاده گردد .

از ریختن خون دام در معابر عمومی خودداری گردد .

از هرگونه تماس با انگل یا موجود خارجی روی پوست و پشم دام (کنه ، کک و ... ) خودداری گردد .

بعد از ذبح دام حتماً محل ذبح شستشو و ضدعفونی گردد . (برای این منظور می توان از ضدعفونی کننده های موجود درمنزل مانند وایتکس ویا اهک و.. استفاده گردد  (

در هنگام ذبح مراقبت گردد ترشحات یا خون حاصل از ذبح به داخل چشم یا دهان وارد نشود.

جهت قطعه قطعه کردن لاشه ، حتماً از دستکش و عینک کار استفاده گردد .