برنامه رادیویی مورخ ۹۶/۶/۸
برنامه رادیویی مورخ ۹۶/۶/۸ موضوع برنامه : هشدارهای بهداشتی به مناسبت فرارسیدن عیدسعید قربان درخصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
برنامه رادیویی مورخ ۹۶/۶/۸ موضوع برنامه : هشدارهای بهداشتی به مناسبت فرارسیدن عیدسعید قربان درخصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
کارشناس برنامه : امیر بزی شاد
مدیر گروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل
عرض سلام وادب احترام خدمت همشهریان عزیز سیستانی
همانگونه که همه بزرگواران مستحضرید در آستانه فرارسیدن عیدسعید قربان قرار داریم که جا دارد همین جا پیشاپیش عیدسعیدقربان را خدمت همه شما عزیزان تبریک وتهنیت عرض کنم
یکی از بیماریهای مشترک بین حیوان وانسان که بدنبال ذبح قربانی درمعرض خطر انتقال آن قرار داریم بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است که توصیه های بهداشتی را می خواهم به جهت پیشگیری از این بیماری خدمت شما بزرگواران عرض کنم
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری تب دار، واگیر وخونریزی دهنده ای است که چنانچه بیمار جهت درمان خودش دیر به بیمارستان یا مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کند از مرگ ومیر بالایی برخوردار میباشد .
خوشبختانه طی 4 تا 5 سال اخیر مورد فوتی از این بیماری در منطقه سیستان به جهت مراجعه فوری بیماران و تشخیص بهنگام پزشکان محترم نداشتیم
راه های انتقال بیماری :
*گزش کنه یا دستکاری وله کردن کنه با دست
* تماس با خون ، گوشت ، پوست و دیگر ترشحات حیوان آلوده هنگام ذبح وپس از ذبح آن.
طبق آمارها بیشترین موارد ابتلای به بیماری در منطقه سیستان از این طریق مبتلا شده اند
* انتقال انسان به انسان بدنبال تماس با خون ودیگر ترشحات دفعی بیماران
علائم بیماری :
شروع علائم بیماری ناگهانی همراه با تب ، لرز، دردعضلانی ( دست وپا درد) ،سردرد، سرگیجه، تهوع، استفراغ که گاهاً بیمار دچار اسهال، دردشکم ، بیقراری ،کاهش اشتهاء، ضعف و افت فشارخون شده و نهایتاً دچار خونریزی چون مشاهده خون در مدفوع، ادرار ، خلط خونی، خونریزی از لثه ، بینی وگوش می شود.
این بیماری در دام ها اهلی هیچگونه علامت مشخصی ندارد. دام به ظاهر سالم و سرحال بنظر می رسد. بیماری در دام ها تنها با انجام معاینات وآزمایشات لازم توسط دامپزشکان محترم مشخص می شود.
توصیه های بهداشتی درخصوص پیشگیری از بیماری :
* دام قربانی خودتان را از میادین فروش دام وجایگاه های تهیه کنید که بارزسین محترم دامپزشکی آنجا حضور دارند و دام ها را معاینه می نمایند ونظارت دارند.
* در هنگام ذبح قربانی حتماً از وسایل حفاظت فردی چون دستکش ، چکمه و..... استفاده نمایید .
* مواظب باشید که حین ذبح دام و خردکردن یا تکه تکه کردن گوشت چاقو دست تان را نبرد .
* تاکید می گردد پس از ذبح، لاشه به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری شود و سپس خرد یا تکه تکه شود
* توصیه می شود از مصرف جگر بصورت خام و نیم پز جداً خوداری شود .( جگر بمدت 48 ساعت در یخچال نگهداری ، وسپس مصرف شود)
* در کل توصیه می شود گوشت مصرفی مورد نیاز خود را از اماکن تهیه وتوزیع و قصابی های مجازی تهیه نماید که دارای مهر و به تائید شبکه دامپزشکی رسیده باشد
* توصیه برعدم جداسازی کنه از دام با دست و تاکید بر مراجعه به دامپزشکی شهرستان جهت از بین بردن کنه ها بوسیله سمپاشی
* توجه داشته باشید که بیماری از طریق گوشت پخته منتقل نمی شود .
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل
@przbmu
نظر شما :